Linkse partijen: gelijke rechten werksters | Servicemanagement.nl

Linkse partijen: gelijke rechten werksters | Servicemanagement.nl.

De PvdA, SP en GroenLinks hebben zaterdag een oproep gedaan voor ‘gelijke rechten’ voor werksters ten opzichte van andere werknemers. 

De hulpen in de huishouding moeten in ieder geval gegarandeerd zijn van het minimumloon. Maar liever ziet Tweede Kamerlid Mariëtte Hamer van de PvdA nog dat in de huishoudelijke dienstverlening met vakbonden een cao wordt afgesproken, zodat de hulpen betere arbeidsvoorwaarden krijgen. De PvdA, SP en GroenLinks deden hun oproep naar aanleiding van een onderzoek van de Volkskrant, waaruit blijkt dat de positie van werksters bij particulieren in Nederland veel slechter is dan in andere Europese landen. In landen als België, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland zijn hulpen beter af, omdat ze daar dezelfde rechten hebben als andere werknemers.

Het hele verhaal is terug te lezen op de site van Servicemanagement. Gebruik de link hierboven.

Comments are closed.