‘Laddertjesdag’ kansloze jongeren

‘Laddertjesdag’ kansloze jongeren – DeOndernemer.nl.

Ondernemer Ian Bisschops leidt werkloze jongeren op tot glazenwasser en helpt ze daarna aan een baan. Zijn Stichting Nelis bestaat donderdag één jaar en reikt de eerste dertien mbo-diploma’s uit“Ik werk met gasten die soms een harde leermeester nodig hebben,” zegt hij tegen deOndernemer.nl.

Ondanks de hoge jeugdwerkloosheid blijft het een grote uitdaging nieuwe leerlingen te vinden. Bisschops: “Je solliciteert niet zo gauw op een baan waarvoor je niet bent opgeleid. Daarom organiseer ik laddertjesdagen waarop jongeren kunnen zien wat ik ze kan bieden.” Het klasje voor volgend jaar is zelfs al voor de helft gevuld (10 aanmeldingen, 19 plaatsen). 

One comment on “‘Laddertjesdag’ kansloze jongeren

  1. silvia visser on said:

    mijn zoon is 24 en al een aantal jaar in de knoop met hoe en wat hij wil…ik zou niet willen zeggen dat hij kansloos was, maar was erg negatief over zichzelf: niks kan en niks lukt! sints hij bij nelis zit onder begeleiding, gaat er een wereld voor hem open …hij ziet een toekomst en is erg veranderd hierdoor…ik hoop dat ook dat hij zijn weg hier verder mee zal vinden. zelf heb ik in het verleden ook re-intergratie projecten gedaan voor meisjes die volgens zeggen geen toekomst hadden…geeft veel voldoening om te laten zien dat : het tegendeel waar kan zijn. als je wil…..is er zeker een weg! ga zo door heren…gr, dankbare moeder sil